На Буковині деревину переробляють за європейськими стандартами

На Буковині налагоджено переробку деревини за найвищими європейськими стандартами. У цьому мав можливість переконатися голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв в ході робочої поїздки до села Комарівці Сторожинецького району. Зокрема, керівник крайової виконавчої влади відвідав район лісопильних цехів приватних підприємств “УкоБел” та “Краснянський”, де ознайомився з виробничими потужностями підприємств. На території підприємства “Краснянський” Михайло Папієв оглянув роботу цеху, де налагоджено виробництво підлогових дошок, блокхаусів, дверних брусків.

Сировину підприємство закуповує у Путильському та Вижницькому районах. Продукція підприємства експортується до Туреччини та Болгарії, основними споживачами в Україні є ТОВ “Львівська меблева фабрика”, одеське державне підприємство “Формет”, сумські підприємства “Рона-Маркет” і “ТОТ БУД” та київське – ТОВ “Терра-2000”. ПП “Краснянський” отримав в минулому році валовий дохід в сумі 3 млн. 346 тис. гривень. На підприємстві працює 34 працівники. Про високу якість експортної продукції свідчить той факт, що за свою багаторічну діяльність, лісове підприємство жодного разу не отримало рекламацій від закордонних партнерів.

Михайло Папієв поспілкувався з керівником підприємства Олександром Краснянським, працівниками цеху, розпитав їх про нагальні проблеми, поцікавився побажаннями до влади. Глава облдержадміністрації ознайомився також з виробничими потужностями українсько-бельгійського підприємства “УкрБел”, яке займається виготовленням дошки паркетної дубової. На підприємстві, виробнича потужність якого складає 1000 кв. м. на місяць, працює 26 працівників. Сума іноземних інвестицій, вкладених у підприємство – 2,1 млн. гривень.

“Найважливіше, що ці підприємства надають робочі місця – для жителів цього села, інших сільських населених пунктів Буковини, – це надзвичайно важливий фактор. І саме на створення нових виробництв на селі орієнтована крайова влада, і всебічно сприятиме цьому”, – відзначив Михайло Папієв, повдіомляє прес-служба ОДА.

peredplata