Чернівецька митниця ДФС: про основні показники діяльності та товарообіг

Однією з основних функцій митного органу є ведення митної статистики – об‘єктивного та достовірного обліку даних про переміщення товарів через митний кордон України. Сьогодні мова піде про основні показники діяльності та товарообіг Чернівецької митниці ДФС

Загальний товарообіг за січень-грудень 2017 року становить 629,5 млн. дол. США (за січень-грудень 2016 року – 495,2 млн. дол. США), зростання на 27,1%.
Імпорт – 449,5 млн. дол. США (за січень-грудень 2016 року – 353,1 млн. дол. США), зростання на 27,3%.
Експорт – 179,9 млн. дол. США (за січень-грудень 2016 року – 142,0 млн. дол. США), зростання на 26,7%.
Зовнішньоторгівельний баланс (сальдо) негативний та становить 269,6 млн. дол. США.
(Обсяги зазначено в межах статистичних експорту та імпорту).

Торгівельними партнерами вітчизняних учасників ЗЕД у зовнішньоторговельній діяльності були підприємства з 86 країн світу.
Імпортовано в Україну товарів на суму 449,5 млн. дол. США (зростання на 27,3%) загальною вагою 202,7 тис. тонн.

Основні товари імпорту: апарати електричні телефонні або телеграфні; приймальна апаратура телевізійна; відеомонітори та відео проектори; тканини з синтетичних комплексних ниток; плити деревностружкові та подібні; автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей.

Експортовано з України товарів на суму 179,9 млн. дол. США (зростання на 26,7%) загальною вагою 305,9 тис.тонн (зростання на 2,6%).
Основні товари експорту: олії соняшникова, сафлорова або бавовняна; горіхи; лісоматеріали оброблені, завтовшки більш як 6 мм; костюми, комбінезони, шорти, для чоловіків або хлопців; проводи ізольовані, кабелі та інші ізольовані електричні провідники; кабелі волоконно-оптичні.
Станом на 01.01.2018 у реєстрі осіб, які здійснюють операції з товарами перебуває 1 793 особи, яких взято на облік Чернівецькою митницею ДФС, та 66 осіб, яких взято автоматично на облік в ЄАІС ДФС України – з місцезнаходженням у Чернівецькій області.

Про частку підприємств Буковини у надходженнях від експортно-імпортних операцій можна дізнатися, порівнявши інформацію, оприлюднену сьогодні на сайті Чернівецької обласної державної адміністрації «У січні – листопаді 2017 року в Чернівецькій області збереглася позитивна динаміка». Для об‘єктивного висвітлення економічної ситуації області Чернівецька митниця ДФС щомісячно надає статистичні дані до ОДА.

peredplata