Співробітники Управління ДСНС у Чернівецькій області взяли участь у школі підвищення оперативної майстерності

Співробітники Управління ДСНС у Чернівецькій області взяли участь у школі підвищення оперативної майстерності В Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області провели чергові навчання школи підвищення оперативної майстерності. Їх організував відділ з реагування на надзвичайні ситуації за участі керівників та начальників караулів пожежно-рятувальних підрозділів області. Вогнеборці проводили аналіз найрезонансніших пожеж минулого року.
Такий захід є однією з форм підвищення професіоналізму пожежно-рятувальних підрозділів області. Його основна мета – вдосконалення навичок організації гасіння пожеж. Зокрема, що стосується алгоритму ліквідації надзвичайної ситуації: виїзду на місце, розгортання дій під час гасіння тощо. Щоби підрозділи, а також їхні начальники, які мають менше практичного досвіду в ліквідації масштабних пожеж, отримали потрібні навички та знання, які у випадку подібних надзвичайних ситуацій дозволили б діяти ефективно та максимально оперативно, не допускаючи помилок.
Рятувальники розібрали десять найбільш масштабних пожеж, які трапилися протягом 2017–го року. Вогнеборці проаналізували дії пожежників та специфіку роботи в умовах, у яких доводилося працювати під час гасіння. Крім того, рятувальникам роз’яснили на практиці принцип роботи в нових апаратах захисту органів дихання, в яких вони працюють від нещодавна.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata