ПриватБанк допоможе держслужбовцям із поданням е-декларацій

ПриватБанк допоможе держслужбовцям із поданням е-декларацій

Буковинські державні службовці можуть швидко та правильно заповнити декларації про доходи в електронному форматі за допомогою сервісів ПриватБанку.

З 1 січня 2018 року розпочався черговий етап електронного декларування, який триватиме до 1 квітня 2018 року. Суб’єкти декларування повинні заповнити на сайті НАЗК е-декларацію за минулий рік за встановленою формою. Згідно зі змінами, з початку 2018 року будуть подавати е-декларації також керівники та члени антикорупційних громадських організацій.

“ПриватБанк безкоштовно надає в користування клієнтам електронно-цифрові підписи (ЕЦП) на базі власного акредитованого центру сертифікації ключів, – зауважив керуючий Чернівецькою філією ПриватБанку Євген Маховіков. – За допомогою отриманого ЕЦП вже самостійно можна подати електронну декларацію про доходи”.

Замовити сертифікат для підписання декларацій з ЕЦП можна в електронному банку Приват24, розділ \”Усі послуги / Бізнес / Завантажити сертифікат” або на сайті Центру сертифікації ключів. Для перевірки терміну дії та працездатності вже наявного сертифікату, потрібно скористатися відповідним розділом на сайті.

Також держслужбовцям ПриватБанк надає послугу формування спеціальних інформаційних виписок в електронному форматі через Приват24. За допомогою цієї послуги можна отримати необхідні для внесення в декларацію дані про доходи та витрати за рахунками, відкритими в банку. Інформацію для заповнення декларації можна знайти в Приват24 – розділ “Усі послуги / Послуги / Сервіс довідок / Створити довідку”.

Декларації зобов\’язані подати державні службовці (президент, члени уряду, народні депутати, депутати місцевих рад та інші посадові особи місцевого самоврядування), військові чиновники, судді, керівники підрозділів Національного антикорупційного бюро, СБУ, прокуратури та інших відомств. Крім того, в 2018 році вперше е-декларації мають подати члени громадських об\’єднань, наукових установ, навчальних закладів, а також рад громадського контролю при державних органах.

Для зручності НАЗК підготувало відео-курс з роз\’ясненнями щодо заповнення е-декларацій за розділами.

peredplata