У прокуратурі області підбили підсумки роботи за 2017 рік

    У прокуратурі області підбили підсумки роботи за 2017 рік

У середу, 7 лютого, під головуванням прокурора Чернівецької області Олега Соболя відбулась розширена оперативна нарада за підсумками роботи органів прокуратури області у 2017 році та визначено основні завдання на 2018 рік.

На нараді обговорено проблемні питання протидії злочинності. Особливу увагу приділено результатам роботи на напрямі запобігання корупційним проявам, виявлення та знешкодження організованих злочинних угрупувань, а також представництву інтересів держави у суді.

Так, упродовж 2017 року, з метою захисту інтересів держави органами прокуратури пред’явлено позовів на 44,4 млн. грн., у тому числі з питань земельних відносин – на 24,7 млн. грн. З урахуванням минулорічних позовів судами задоволено позовних заяв прокурорів на суму 52,2 млн. грн.

Забезпечено реальне виконання рішень судів за позовами прокурорів на суму 18,7 млн. грн.
* * * * *
Забезпечено процесуальне керівництво в актуальних кримінальних провадженнях, розслідуваних правоохоронними органами області. Наприклад скеровані до суду обвинувальні акти щодо:
– директора приватного підприємства та начальника виробничо-технічного відділу Чернівецької ОДА, які під час капітального ремонту одного з медичних закладів м Чернівці, незаконно заволоділи бюджетними коштами на суму понад 1,3 млн. грн.
– посадовця Державного архіву Чернівецької області за одержання 1350 євро неправомірної вигоди за виготовлення та видачу фіктивних архівних довідок.
* * * * *
У кримінальних провадженнях про злочини, пов’язані з незаконним обігом підакцизних товарів, вилучено понад 2 млн. пачок тютюнових виробів, 128 тис. літрів спирту, 12 тис. літрів горілчаних виробів. Викрито та припинено діяльність підпільного цеху по виробництву горілки.
* * * * *
Слідчими прокуратури скеровано до суду з обвинувальними актами 24 кримінальні провадження. Судом засуджено 20 осіб.
Крім того, за злочини в сфері лісокористування вироками судів засуджено 8 службових осіб лісогосподарських підприємств області за фактами розкрадання лісодеревини, службового підроблення та службової недбалості.
* * * * *
У сфері протидії організованій злочинності викрито 4 злочинні угруповання, обвинувальні акти щодо яких скеровано до суду, у тому числі одне у сфері економіки. Судами розглянуто 3 провадження стосовно 7 осіб.
* * * * *
У ході реалізації антикорупційного законодавства до суду скеровано 32 кримінальні провадження стосовно 35 осіб. Також розпочато 80 кримінальних проваджень за фактами декларування недостовірної інформації.
* * * * *
На захист інтересів держави у сфері охорони дитинства заявлено позовів на 3,1 млн. грн., з яких судами задоволено на суму 2,3 млн. грн.
Окремо розглянуто ефективність розгляду та вирішення звернень громадян.
Так, з початку 2017 року прокурорами вирішено 2789 звернень громадян, з яких задоволено 80. На особистому прийомі прийнято 719 громадян.
За результатами наради прийнято рішення та ухвалено комплекс заходів, спрямованих на подальше покращення роботи органів прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata