Заставнівщина запрошує на «Фестини творчих родин»

Буковинський край здавна славиться своїми творчими династіями. Від покоління до покоління дбайливо передається любов до народної пісні, танцю, українського слова, прадавніх знаків-символів, що вже багато століть вигадливо та гармонійно відтворюють народні умільці, талант яких вразив увесь світ.
Життя не стоїть на місці, проте ця невидима золота нитка продовжує з’єднувати представників різних поколінь, додаючи їм наснаги та стверджуючи пророчі слова Буковинського Соловія, що наш народ «…велика доля жде».

Фестиваль, який розпочинає своє творче життя цього року, має на меті примножувати та зберігати славні мистецькі традиції й надбання аматорів народної творчості нашого краю, популяризуючи важливу роль родини у формуванні культурного простору сучасної України.

Захід відбудеться у селі Товтри на Заставнівщині, цьому самобутньому мистецькому куточку Буковини, де з прадавніх часів збережені унікальні пісенні, музичні, хореографічні традиції, народні ремесла, розвивається театральний жанр.

Саме у славних талантами Товтрах у 1971 році Роман Пилипович Вовчук, директор будинку культури з 1958-1986р.р., створив родинний ансамбль, який швидко став відомим не тільки в Україні, а й за її межами. Співоча сім’я Вовчуків, як лауреат республіканського фестивалю, виступала на столичній сцені Палацу культури «Україна» в м. Києві. А про знаменитий народний хор села Товтри під керівництвом Романа Пилиповича Вовчука, заслуженого працівника культури УРСР, знали навіть у Москві – у 1976 році колектив презентував свою творчість на ВДНГ.

Цей мистецький проект є абсолютно відкритим, у ньому беруть участь творчі особистості різного віку та професій, які є членами мистецьких родин чи династій, або ті, хто своєю творчістю пропагують родинні цінності.

Засновники та організатори фестивалю – Учбово-методичний центр культури Буковини, Заставнівська районна державна адміністрація, Заставнівська районна рада, Товтрівська сільська рада. Але фестиваль відбудеться насамперед за широкого сприяння громади села Товтри.

Цьогорічні «Фестини творчих родин» – на Першу Пречисту у Товтрах розпочнуться 28 серпня о 15.00 зустріччю гостей та марш-парадом учасників біля Центру дозвілля та екскурсією до музею історії села у Товтрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Заставнівщина запрошує на «Фестини творчих родин»

Після урочистого внесення прапору фестивалю та запалення фестивального вогню на сільському стадіоні відбудеться святкове дійство, де своїми вокальними, музичними і хореографічними номерами присутніх потішать аматори з усієї Чернівецької області та гості нашого краю. Під час цього святкового дня усі охочі зможуть взяти участь у різноманітних майстер-класах, придбати сувеніри на згадку та скуштувати смачні страви буковинської кухні.

Захід завершиться урочистою передачею естафети проведення фестивалю, після чого гості та учасники приєднаються до народних масових гулянь.

Гостинно запрошуємо на свято народних талантів !

peredplata