Мер Чернівців наклав вето на рішення міської ради

Міський голова Олексій Каспрук своїм розпорядженням зупинив рішення міської ради, яким депутати скасували рішення виконавчого комітету міської ради «Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади м.Чернівців для проведення конкурсу на право оренди через систему ЕТК ProZorro.Продажі».

Міський голова вважає, що зазначене рішення міська рада ухвалила із порушенням вимог Конституції України, Закону України \”Про місцеве самоврядування в Україні\”, Закону України \”Про доступ до публічної інформації\”, Регламенту Чернівецької міської ради.

Олексій Каспрук звертає увагу, що виконавчий комітет прийняв рішення у межах своїх повноважень, а депутати, скасовуючи його, не вказали підстав його невідповідності діючому законодавству.Окрім того, рішення на розгляд міської ради було внесено з голосу, без попереднього оприлюднення.
Скасоване депутатами рішення виконавчого комітету визначило перелік об’єктів комунальної власності,які департамент економіки буде здавати в оренду на конкурсних засадах з використанням електронної торгової системи ProZorro.Продажі відповідно до Порядку, визначеного постановою Кабінету Міністрів України № 717 від 06.09.2017.

Запровадити використання електронної торгової системи ProZorro.Продажі у Чернівцях пропонувалося з метою підтримки розвитку електронного урядування, підвищення прозорості і відкритості, ефективного управління комунальним майном. Зазначена система забезпечує підвищення конкуренції за рахунок спрощення доступу до торгів, працює за єдиними правилами ведення публічних торгів,надає повноцінний відкритий доступ громадськості до інформації про результати публічних торгів з реалізації майна. Долучитися до цієї системи Кабінет Міністрів України рекомендував органам державної влади, органам місцевого самоврядування, комунальним підприємствам та організаціям. За кілька місяців до системи ProZorro.Продажідолучилися десятки міських рад та державних підприємств, банків і компаній.Проект ProZorro.Продажіотримав світове визнання, переміг у фіналі конкурсу CitiT4IChallenge та став одним із кращих антикорупційних стартапів світу.

Департамент економіки міської ради у вигляді пілотного проекту пропонував здати в оренду з використаннямпрозорої електронної торгової системи ProZorro.Продажішість об’єктів комунальної власності, а саме два приміщення на вул. Т.Шевченка,41 площею 20,8 та 43,7 кв.м, приміщення на вул.Садовій,1 площею 96,3 кв.м, приміщення на вул. М.Заньковецької,4 площею, 78,7 кв.м, приміщення на вул. Сковороди,1 площею 86,95 кв. м та на вул. Шептицького,23 площею 56,4 кв.м.

Підтвердити свої рішення чи залишити вето міського голови у силі депутати зможуть на позачерговій сесії, яка скликається 21 лютого о 17.00.

peredplata