У Чернівецькій області обговорено актуальні питання діяльності уповноважених органів містобудування та архітектури

Практичні питання роботи уповноважених органів містобудування та архітектури Буковини та актуальні нормативно-правові зміни стали темою наради, що відбулась в Чернівецькій обласній державній адміністрації. У заході взяли участь начальник Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернівецькій області Денис Гаврилюк, виконуючий обов’язки начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Чернівецької ОДА Володимир Заверуха, головні інспектори будівельного нагляду та районні архітектори – повідомляє прес-служба ДАБІ України.

Під час зустрічі проаналізовано діяльність уповноважених органів у 2017 році та обговорено межі їх дискреційних повноважень.

Крім того, Денис Гаврилюк ознайомив присутніх з основними законодавчими новаціями у містобудуванні, зокрема звернув увагу присутніх на втрату чинності Порядку видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки і прийняття 6 листопада 2017 року Переліку об’єктів будівництва, для проектування яких містобудівні умови та обмеження не надаються.

У розрізі цих змін детально обговорено допущені уповноваженими органами порушення, які були попередньо виявлені посадовими особами Управління ДАБІ. Наголошено на неприпустимості їх повторення у майбутньому.

Також проаналізовано судову практику розгляду спорів у сфері містобудування, планування і забудови територій та архітектурної діяльності, сторонами яких виступають органи держархбуднагляду (контролю) та уповноважені органи.

peredplata