За знущання над малолітнім буковинці отримали 6 років тюрми

За знущання над малолітнім буковинці отримали 6 років тюрми До 6 років позбавлення волі засуджено двох 20-річних буковинців, яких апеляційний суд Чернівецької області визнав винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 186 (грабіж) та ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі).
Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Чернівецької області.
Як встановлено районним судом та перевірено апеляційною інстанцією обвинувачені, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, проходячи вулицею Учительською в місті Чернівцях, випадково зустріли неповнолітнього потерпілого та безпричинно почали його бити. Після нанесених важких ударів в обличчя та голову, потерпілий почав втрачати свідомість, не змігши більше чинити опору нападникам. Натомість останні вирішили продовжити свої злочинні дії у сараї біля будинку одного із обвинувачених. Силою затягнули туди хлопця, побили та погрожуючи зґвалтуванням, змусили повністю оголитися та в такому вигляді віджиматися від підлоги, поставивши на спину потерпілого велику дерев’яну колоду. А для посилення морального тиску на хлопця, та з метою подальшого шантажу, нападники знімали злочин на мобільний телефон.

Більше того, окрім нанесення важких тілесних ушкоджень, обвинувачені погрожуючи металевою трубою, забрали у потерпілого мобільний телефон та закрили його у підвалі будинку.

У результаті, хлопець отримав сильну морально-психологічну травму та намагався покінчити життя самогубством, тому проходив серйозну психологічну реабілітацію, працюючи із психологом.

Зазначимо, що під час розгляду справи, у залі суду, обвинувачені хоча й, визнали свою провину, все ж поводили себе зухвало, агресивно, багато сміялися та голосно кричали.

При призначенні покарання, колегією суддів було враховано і дані про особи обвинувачених, а саме те, що обидва раніше двічі притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні умисні, корисливі злочини.

На переконання колегії суддів апеляційного суду Чернівецької області, докази, досліджені судом першої інстанції, та перевірені під час апеляційного розгляду, є достатніми, та свідчать про те, що висновки районного суду були вірними.

А тому, ухвалою суду, від 20 лютого 2018 року, апеляційні скарги підсудних залишено без задоволення, а вирок районного суду – без змін.

peredplata