БЮДЖЕТНІ НАДХОДЖЕННЯ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКУ НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ СКЛАЛИ 147 МЛН. ГРН.

Очільник Головного управління ДФС Буковини Віталій Шпак інформує, у першому місяці поточного року бюджети місцевих громад отримали 108,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, а до державного бюджету надійшло 38,4 млн. грн.

Та продовжує, відрадно відзначити, що в регіоні втримується позитивний результат надходжень податку на доходи фізичних осіб. Загалом, цьогорічні надходження перевищили показник минулого року на 35,8 млн. грн.

Окрім цього, на 2,3 млн. грн. поповнилася казна від пасивних доходів вкладників. Зокрема, таких доходів – проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок; проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках; інші проценти (у тому числі дисконтні доходи); процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом.

Загальновідомо, від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежить надходження податку з доходів фізичних осіб – одного з основних джерел наповнення місцевого бюджету, відповідно від величини грошових потоків залежить утримання місцевої інфраструктури. Відтак, роботодавцям слід чітко дотримуватись законодавчої норми щодо нарахування заробітної плати, яка з 1 січня 2018 року становить 3723 грн.

peredplata