НА БУКОВИНІ ЗА ПЕРШИЙ МІСЯЦЬ 2018 РОКУ ВИЛУЧЕНО ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВВАРТІСТЮ 2,5 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

У Чернівецькій області роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами в області здійснюють 2194 суб‘єктів господарювання, – про це повідомляють в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

На право здійснювати торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами вони отримали 4801 ліцензій, з них на роздрібну торгівлю алкогольними напоями – 2685, на роздрібну торгівлі тютюновими виробами – 2116.
Як зазначають у фіскальній службі Буковини, за січень 2018 року до місцевих бюджетів за отримання ліцензій перерахували 0,9 млн. грн. гривень, що склало 108,2 відсотки доведених показників.

В той же час, з початку року за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено дію 19 ліцензій, 54 анульовано, в тому числі 3 з них, у зв‘язку із встановленням факту продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім.
Проведено 21 фактичну перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів.

Основними порушеннями були: роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін – 7 випадків; порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку – 4 випадки;роздрібна торгівля алкогольними напоями без наявності відповідних ліцензій – 3 випадки;зберігання, транспортування, реалізація алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка та/або з підробленими марками акцизного податку – 2 випадки та ін.

За результатами проведених перевірок та інших заходів складено 47 адміністративних протоколів та застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму 0,5 млн.грн.

Крім того вилучено підакцизних товарів на загальну суму 2,5 млн. грн., а саме: спирту – на 1,6 млн.грн., алкогольних напоїв – на 0,2 млн.грн. та тютюнових виробів – на 0,7 млн.грн.

peredplata