Як відпочиваємо і працюємо в березні

Відповідно до статті 73 КЗпП 8 березня (Міжнародний жіночий день) є святковим та неробочим днем, а отже на підприємствах, в установах, організаціях робота в цей день не проводиться.
У 2018 році 8 березня припадає на четвер. З метою забезпечення раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування Кабмін рекомендує керівникам підприємств, установ та організацій для працівників, яким установлено 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести робочі дні з п’ятниці 9 березня на суботу 3 березня (Розпорядження КМУ від 11.01.2018 р. №1-р).
Таким чином, у березні будемо мати 4 вихідні дні поспіль – з 8 по 11 березня.
А загалом у березні буде: календарних днів – 31; робочих днів – 21; вихідних днів – 10.
Норма робочого часу:
• при 40-годинному робочому тижні – 167,0;
• при 36-годинному робочому тижні – 151,2;
• при 24-годинному робочому тижні – 100,8.
7 березня робочий день при 40-годинному робочому тижні буде скорочено на 1 годину.
Як працюватимуть банки
Згідно з повідомленням Нацбанку, дні роботи системи електронних платежів Національного банку України переносяться з п’ятниці 9 березня – на суботу 3 березня. За потреби 9 березня банки можуть здійснювати касові операції з клієнтами без відкриття операційного дня банку.

Інформує Людмила ПИЛИПІВ
провідний спеціаліст систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata