Гроші на освітню реформу Буковина вже має, – О.Фищук

Гроші на освітню реформу Буковина вже має, – О.Фищук

Wi-Fi та інтерактивні дошки у класі, персональні мобільні пристрої у першокласників, а також інші інтерактивні мультимедійні електронні засоби навчання будуть придбані за кошти державної освітньої субвенції у розмірі 33 мільйонів 705,3 тисяч гривень, – уточнив голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук.

Понад 8 мільйонів гривень з них піде також на придбання шкільних автобусів, одномісних парт-«трансформерів» тощо. Про цей йшлося на нараді з питань впровадження реформи децентралізації, в якій брали участь голови райдержадміністрацій та керівники об\’єднаних територіальних громад.

«Від 1 вересня цього року запрацює початкова Нова українська школа, – зазначив Олександр Фищук, – а це потім дозволить модернізуватися загальній середній освіті як в Україні, так і в області зокрема. Та до початку нового навчального року ще мають пройти відповідне навчання вчителі перших класів, адже перед ними стоять дуже складні завдання. І, мабуть, головне, – навчити нашу малечу вчитися, ананлізувати явища та застосовувати свої занання на практиці».

Також Олександр Фищук наголосив на необхідності створення інклюзивно-ресурсних центрів, які виявлять і здійснюватимуть супровід дітей з особливими потребами в об\’єднаній територіальній громаді та районі. Бо з вересня такі центри повинні запрацювати. Тим паче, що кошти на обладнання центрів уже є.
«Одне слово, освітні послуги отримають нову якість», – підсумував голова облдержадміністрації.

peredplata