Для молоді найважливіше – це родина

Майже 70% молодих українців надає перевагу родині перед кар’єрою. При цьому 40% вважають, що чоловіки і жінки однаково успішно можуть досягати успіхів в роботі. Більшість молоді (68%) шукає роботу через родичів та знайомих, а також через пошук вакансій в Інтернеті (45%). Про це заявив засновник благодійного фонду „Діти передусім!” Віктор Пилипишин під час презентації соціологічного дослідження „Чого хоче покоління Z”, яка відбулася 30 березня в прес-центрі тижневика „Коментарі”.

„49% молодих українців навчається у різноманітних вузах та профтехучилищах, але чимала частина студентів змушена паралельно підробляти – таких майже 34%, – повідомив Пилипишин. – І лише 15% відмовились від навчання заради роботи. При цьому 51% молоді вважає, що саме освіта має першочергове значення для досягнення високого статусу людини в суспільстві. Переважна більшість планує так чи інакше продовжити свою освіту. Тільки 11% зупиняються на досягнутому”.

Соціологічне дослідження проводилось 5-12 березня 2012 р. Інститутом Горшеніна з ініціативи Віктора Пилипишина, благодійного фонду „Діти передусім! ” і тижневика „Коментарі”. Опитано 1,5 тис. респондентів у віці 16-21 року. Похибка не перебільшує 2,5%.

peredplata