Держлісгоспи Буковини виставили на аукціон 24,7 тис кубометрів лісоматеріалів

Держлісгоспи Буковини виставили на аукціон 24,7 тис кубометрів лісоматеріалівДержлісгоспи Буковини виставили на аукціон 24,7 тис кубометрів лісоматеріалів заготівлі ІІ кварталу 2018 року. Продано 95% продукції. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

Аукціони з продажу необробленої деревини заготівлі ІІ кварталу цього року державними лісогосподарськими підприємствами, підпорядкованими Чернівецькому обласному управлінню лісомисливського господарства, відбувалися винятково в режимі он-лайн, на сайті електронного майданчика Буковинської універсальної біржі.

В цілому на загальні торги, що проходили у відповідності до графіку, держлісгоспи краю виставили 24,747 тис кубометрів лісоматеріалів на суму 52 млн 320,7 тис грн.

Їх реалізація пройшла у чотири сесії.

Спочатку торгували продукцією лісозаготівлі твердих листяних порід. Лісоматеріали породи бук і дуб в обсязі 4,868 тис кубометрів за загальною початковою ціною 18 млн 560 тис грн на електронний аукціон подали державні підприємства «Чернівецьке ЛГ», «Хотинське ЛГ», «Сокирянське ЛГ», «Кіцманський ліс АПК», «Глибоцький ДСЛГ АПК», «Хотинське ДСЛ АПК», «Герцаївський ДСЛГ АПК», «Заставнівське ДСЛГ АПК», «Новоселицький ДСЛГ АПК».

Реалізовано окремими лотами 3,964 тис кубометри лісоматеріалів твердих порід, що становить 81,3% від обсягу, запропонованого на продаж. В умовах вільної конкуренції, забезпеченої електронними торгами, ціна знеособленого куба склала 5 тис 226 грн (проти початкової ціни у 3 тис 812 грн). Реалізаційна ціна деревини твердих порід в цілому склала 20 млн 716 тис грн.

Інші три сесії торгів, на прохання райдержадміністрацій та самих підприємців, відбулися за принципом розташування ресурсу – Сторожинецького, Путильського та Вижницького районів.

За правилами торгів, придбати деревну в якості акредитованого покупця могли тільки підприємства, які мають деревопереробні потужності і звітують про випуск продукції деревопереробки.

Буковинська універсальна біржа відмічає суттєве зниження кількості учасників торгів. Це означає, що перекупники не заважали деревопереробним підприємствам придбати необхідний їм для роботи ресурс.

Окрім місцевих деревопереробників, лісоматеріали буковинських держлісгоспів виявили бажання придбати підприємці з Житомирської, Волинської, Рівненської, Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької областей.

В цілому деревопереробники придбали 23 тис 549 кубометрів деревини за 54 млн 657,2 тис грн, що становить 95% від виставленого обсягу. Ціна знеособленого кубометра реалізованої деревини склала 2 тис 321 грн.

«Лісоматеріали, які не знайшли покупця у день аукціону, будуть далі виставлятися на продаж в режимі електронних торгів», – зазначає в. о. начальника Чернівецького ОУЛМГ Віктор Сахнюк.

peredplata