Губернатор Буковини звільнив Куліша зі своїх заступників. ОНОВЛЕНО

Губернатор Буковини звільнив Куліша зі своїх заступників. ОНОВЛЕНОЯк повідомляла раніше газета «Час», перший заступник голови Чернівецької ОДА Володимир Куліш таки написав заяву на звільнення з посади. І губернатор Буковини Олександр Фищук задовольнив його прохання та підписав звільнення.

Довготривале протистояння двох високих чиновників наразі закінчено. Хіба Петро Порошенко затвердить на першого заступника подібну до Куліша кандидатуру. Якщо так, то знову буде продовжена справа, яку не докінчив попередник.

Наразі Фищук переміг. Вірніше, переміг Яценюк, якому Буковину віддали у користування ще на якийсь час.

Куліш, кажуть, перебереться до Києва. А у Чернівцях почали тасувати колоду мічених політичних «шісток». Кого поставлять на посаду, покаже ЧАС.
Але звільнення Куліша загострило проблему функціонування партії БПП «Солідарність». Бо він був керівником обласного осередку партії Петра Порошенка. Тож разом з посадою в ОДА Куліш позбувся й лідерства у «Солідарності».

Богдан Онуфрик думає, кого б йому «за отамана» покласти. ЧАС покаже й тут, хто буде.

Ми мали розмову з Володимиром Кулішем:

– Ви їдете до Києва?
– Ні. Далі…
– До Москви?
– У жодному разі.
– На Схід?
– Ні. На Захід.

Ось така розмова. На Захід Куліш може їхати до Відня, де живе олігарх Дмитро Фірташ. З огляду на те, що він з Фірташем міг пересікатися й у Криму, де працював на «Титані», а олігарх купив це підприємство, і у Новодністровську, де у Фірташа був інтерес на ГАЕС, а Куліш там якийсь час керував, ми не відкидаємо можливого відновлення стосунків.

Лідером партії БПП «Солідарність» на Буковині Куліш залишається до пори до часу. Хоча Онуфрик і робить вигляд, що він через Стеця впливає на Буковину і партію президента, але схоже на те, що кума Порошенко відкинув від нас. Бо він не зумів зробити так, як треба було Петрові Порошенку.

peredplata