Кіцманські поліцейські спіймали чоловіка, котрий угнав автівку

 Кіцманські поліцейські  спіймали чоловіка, котрий угнав автівку

Після спільного застілля з потерпілим, зловмисник вирішив вчинити злочин. За скоєне йому загрожує кримінальна відповідальність.

13 березня із заявою до поліції звернувся 29-річний житель Кіцманя. Чоловік повідомив, що у нього угнали його автомобіль «ВАЗ», який знаходився біля будинку.

На місці скоєння злочину поліцейські з’ясували, що того вечора потерпілий разом із своїм колегою розпивали спиртні напої. Через деякий час гість повідомив господарю будинку, що йому потрібно відлучитися на деякий час. Після уходу свого товариша, заявник виявив відсутність ключів від автомобіля, а згодом і самого автомобіля.

На пошуки автомобіля були орієнтовані всі наряди поліції, котрі були задіяні на забезпечення публічної безпеки та порядку Кіцманського району. Відразу були перекриті виїзди з районного центру. Правоохоронці почали обстежувати прилеглу територію з метою знайдення транспортного засобу.

Вже майже на виїзді із міста, поліцейські помітили автомобіль, який підпадав під орієнтування. Під’їхавши ближче, оперативники виявили «гостя» потерпілого та саму автівку. Подальший рух порушник продовжити не зміг, оскільки пробив колесо в транспортному засобі.

Зловмисником виявився 35-річний житель села Южинець Кіцманського району. Останній вже був відомим правоохоронцям за вчинення адміністративних правопорушень.

Відкрите кримінальне провадження, за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення зловмиснику підозри у вчиненні злочину та обрання йому запобіжного заходу. Призначено низку експертиз. Тривають слідчі дії.

peredplata