У Чернівцях заборонена реклама алкоголю та тютюну

У Чернівцях заборонена реклама алкоголю та тютюнуУ Чернівцях заборонили рекламу алкоголю та тютюну. Відтепер уся зовнішня реклама в Чернівцях буде розміщуватись згідно з єдиним положенням, яке депутати затвердили сьогодні на 28 сесії міської ради VI скликання.

Як повідомили у прес-службі міської ради, положення містить порядок розміщення, та демонтажу зовнішньої реклами, правила розміщення вивісок, вимоги до місця розташування вивісок та інше.

Основні пункти положення стосуються збереження естетичного та гармонійного вигляду міста, особливо його історичної частини.

Також є пункти, які регулюють не тільки зовнішній вигляд, кольорове рішення, мову, а й зміст реклами. В першу чергу це стосується заборони реклами алкогольних та тютюнових виробів.
Не забули автори положення і про дотримання техніки безпеки при встановленні рекламних конструкцій та про те, що рекламні засоби та інформаційні вивіски не повинні створювати перешкод для експлуатації та ремонту будівель і споруд, не повинні перекривати пішохідні переходи та дорогу в цілому.
Загалом положення про розміщення зовнішньої реклами в м. Чернівцях містить 14 пунктів.
Джерело

peredplata