Про пенсію можна дізнатись з інтернету

Про пенсію можна дізнатись з інтернетуВідкладати на пенсію можна за допомогою інтернету. Із жовтня українці зможуть у мережі подивитися, скільки роботодавці відраховують їм на достойну старість. А пенсіонери перевірити, чи правильно їм нарахували щомісячні виплати.

Пенсіонери зможуть перевірити свої грошові забезпечення в Інтернеті. Для цього пенсійний фонд відкриває так звані \”особисті кабінети\”. Завдяки новації, кожен громадянин зможе зробити розрахунок своєї майбутньої пенсії та подивитися всю іншу інформацію.

Леонід Лихолід, прес-секретар пенсійного фонду : \”Це буде єдиний веб-портал чи буде підрозділ на сайті пенсійного фонду? Нажаль, у мене немає такої офіційної інформації, тому що він ще на стадії розробки і на сьогодні технічне рішення ще розробляється. Тобто ще невідомо, це буде окремий портал, чи підрозділ на сайті\”.

Про захист даних потурбується держава. Зараз на ринку досить успішно працюють електронні кабінети комерційних банків, у яких достатньо якісний рівень захисту – кажуть експерти.

Олександр Ольшанський, інтернет-експерт : \”У них там та же пенсия есть, те же карточки и по интернету доступ к счетам и так далее. Вообще защитить можно. Но как оно будет реализовано в конкретной реализации – этого же заранее сказать нельзя\”.

Запрацювати система має вже з першого жовтня цього року.
Джерело

peredplata