Придбав авто, але забув повідомити – штраф!

Двоє працівників УДСНС України у Чернівецькій області придбали автомобілі, але забули вчасно повідомити НАЗК про суттєві зміни у майновому стані

За участі прокурора Чернівецької місцевої прокуратури Шевченківський районний суд м.Чернівці розглянув протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ст.172-6 ч.2 Кодексу про адміністративні правопорушення України (несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

Так, у червні 2017 року працівник служби надзвичайних ситуацій придбав автомобіль вартістю 3000 тис.євро, що відповідно перевищує 50 прожиткових мінімумів та у перерахунку в національну валюту склало 87 591 грн,, але повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані лише 14.12.2017 року.

Інший працівник придбав автомобіль у серпні 2017 року вартістю 3250 тис.євро, що у перерахунку в національну валюту склало 96 680 грн, але повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані 13.12.2017 року.

Статтею 52 Закону України «Про запобігання корупції» передбачено, що у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції.

Зважаючи на викладене, суд визнав працівників УДСНС України у Чернівецькій області винними у вчиненні правопорушень, передбачених ст.172-6 ч.2 Кодексу про адміністративні правопорушення України, та застосував до них адміністративні стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 грн. кожному.

Про це првідомляє Чернівецька місцева прокуратура.

peredplata