НА БУКОВИНІ МАЙЖЕ 15 ТИСЯЧ ПОДАТКОВИХ БОРЖНИКІВ

Державна Фіскальна служба України на головній сторінці офіційного порталу оприлюднила перелік суб’єктів господарювання, які мають податковий борг – про це повідомив заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос.

Згідно з цими даними, продовжує Іван Миколайович, в області на початок березня цього року налічувалося 14948 підприємств та підприємців, які мали податковий борг, а сума боргу до Зведеного бюджету складала 205,3 млн. грн. Разом з тим, необхідно відмітити, що впродовж січня – лютого 2018 року податковий борг зменшився на 203,5 млн. грн. або на 49,8 відсотків.

Суттєві суми боргу мають ряд бізнесменів. До прикладу, в бюджет заборгувало майже 14,0 млн. грн. ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Стейл Оіл» – 9,7 млн. грн., ДП «Чернівецький облавтодор» – 9,5 млн. грн., ДП ДАК «Хліб України» Чернівецький КХП – майже 7,0 млн. грн., Берегометське ССТ – 4,5 млн. грн., ТзОВ «Буковинська агропромислова компанія» – 4,1 млн. грн.

Також Іван Миколайович розповів які заходи впливу на боржників використовують фіскали. Серед основних назвав, опис майна боржників в податкову заставу та його реалізація, звернення до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів, звернення щодо стягнення на активи фізичних осіб через органи державної виконавчої служби, адміністративний арешт майна. Питання погашення боргу лишається проблемним – саме тому кожен робочий день націлено на забезпечення надходжень до бюджетів використовуючи усі важелів впливу згідно норм ПКУ.

Ще посадовець, закликав представників бізнес- спільноти здійснювати перевірку надійності ділових партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету. Для того, щоб дізнатися про наявність заборгованості, бізнесмен може переглянути Перелік на сайті, особисто звернутися до органів податкової служби, а також скористатися електронним сервісом «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». Використання сервісу є більш прийнятним і дозволяє досить швидко отримати результат. Даний сервіс надає можливість кожному відвідувачу перевірити статус перебування на обліку в органах ДПС, а також дізнатися фактичний стан розрахунків такого платника податків з бюджетом. Крім власної заборгованості, можна також перевірити і заборгованість контрагента. Для цього необхідно знати його код ЄДРПОУ/ІПН або ж точне найменування.

Електронний сервіс Державної фіскальної служби України «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» розміщено на головній сторінці офіційного порталу ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/businesspartner. Перелік божників за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/pereliki-/296361.html

peredplata