У Чернівецькій області працює регіональний штаб зі стягнення заборгованості із заробітної плати. Перші результати

У Чернівецькій області працює регіональний штаб зі стягнення заборгованості із заробітної плати. Перші результати

Робота зі стягнення заборгованості із заробітної плати та інших виплат, пов’язаних із трудовими правовідносинами є одним із пріоритетних напрямків роботи органів державної виконавчої служби області. За березень поточного року Управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області стягнуто 100 тисяч гривень заборгованості. У залишку знаходиться 183 тисячі гривень заборгованості. Державні виконавці вже описали нерухоме майно цих боржників.

Нагадаємо, 23 березня 2018 року в Головному територіальному управлінні юстиції у Чернівецькій області створено регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості із заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами.

А з 2 квітня за ініціативи Міністерства юстиції України у найбільш проблемних регіонах розпочали свою роботу мобільні групи з ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати. Вони вже діють у Харкові, Дніпрі, Кривому Розі, Маріуполі, Торецьку та Сєвєродонецьку. До кінця квітня аналогічні мобільні групи запрацюють у Рівному, Запоріжжі, Миколаєві, Києві, Хмельницькому та Херсоні. Мобільні групи проводитимуть регулярну перевірку стану виконання судових рішень щодо оплати праці підприємствами.

peredplata