ТАЇСІЯ НАКОНЕЧНА ПРЕЗЕНТУЄ У ЧЕРНІВЦЯХ НОВІ КНИЖКИ

ТАЇСІЯ НАКОНЕЧНА ПРЕЗЕНТУЄ У ЧЕРНІВЦЯХ НОВІ КНИЖКИ 3 травня письменниця, перекладачка, художниця, авторка збірок «Безріччя» (2003) та «Солов’ї з Шаоліня» (2017)Таїсія Наконечна презентує у Чернівцях дві нові книжки: поетичну «Безріччя 2.0» та прозову «Життя під парасолею». Обидва видання нещодавно побачили світ у «Видавництві 21». «Дизайн «Безріччя 2.0» та «Життя під парасолею» розробила художниця Уляна Гілета.Презентація відбудеться у Медіа-центрі «BelleVue» (вул. Ольги Кобилянської, 2). Про нові книжки, про еволюцію світогляду, мистецтво, про те, як ведеться мешканцям Безріччя під їхніми парасолями, спілкуватимуться Таїсія Наконечна та модератор Інґа Кейван. Початок о 18:30. Приходьте з парасолями!
«Безріччя 2.0» для Таїсії Наконечної є важливим підсумком одного із творчих періодів. Про це свідчить і повернення до назви першої збірки. «Я б назвала цю книгу алюзією, – ділиться авторка. –І назва, і частина віршів, зокрема і той, що дав назву книжці – така собі алюзія на попередню збірку. Принаймні, я то бачу саме так. Обираючи назву для цієї збірки, перебрала кілька різних варіантів, але жоден у моєму персональному сприйнятті, що називається, не зрезонував з її наповненням – так, ніби, бракувало якоїсь частини пазлу. А потім якось, вкотре перечитуючи вірші і роздумуючи над спільним ім\’ям для них, подумала собі, а що, коли скористатися з назви першої моєї збірки? І пазл склався. Так з’явилась ідея взяти назву «Безріччя 2.0».
Щодо «Життя під парасолею», то це книжка своєрідних оповідань-спалахів, моментальних емоцій, відчуттів, реакцій на світ, людей, події. Ця книжка зображує підпорядкованість косинусоїді творчого процесу і водночас вона є такою собі антирезиґнацією. От що говорить про концепцію цього творчого проекту Таїсія Наконечна: «…книжка є посвятою тим моїм друзям, далеким і близьким, чиї життя обірвалися раптово і трагічно, з різних причин, за останні кілька років, чиї життя і передчасна смерть спонукали прагнути змін, кардинально змінити свої стосунки з навколишньою дійсністю і використовувати кожен шанс, дарований Богом».
Таїсія Наконечна, «Видавництво 21», Медіа-центр «BelleVue» запрошують усіх 10 травня на презентацію та до такого цінного в епоху віртуальності реального спілкування на теми близькі і важливі кожному.
Довідка про Таїсію Наконечну: http://www.books-xxi.com.ua/brands/nakonechnataisiya

peredplata