Продав будинок і забув повідомити – штраф 1700 грн.

За участі прокурора Чернівецької місцевої прокуратури Шевченківський районний суд м.Чернівці розглянув протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ст.172-6 ч.2 Кодексу про адміністративні правопорушення України (несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).
Так, у вересні 2017 року працівницяодного з Департаментів Чернівецької обласної державної адміністрації, отримавши дохід від відчуження нерухомого майнау розмірі понад 80 тис.грн., повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані лише 23.10.2017 року, тобто через місяць.
Своїми діями державний службовець порушила встановлений статтею 52 Закону України «Про запобігання корупції» 10-денний строк повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.
Зважаючи на викладене, суд визнав працівницю Чернівецької обласної державної адміністрації винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.172-6 ч.2 Кодексу про адміністративні правопорушення України, та застосував до неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 грн.

Інфоомує Чернівецька місцева прокуратура.

peredplata