Сьогодні – останній шанс для компромісу

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що 16 квітня – граничний термін подачі платниками уточнюючих розрахунків або заяв з метою застосування податкового компромісу.
У Чернівцях процедурою податкового компромісу вирішили скористатись десятеро платників (вісім юридичних осіб та двоє підприємців – фізосіб) на загальну суму 49,5 млн. грн.
Вісім із них вже заощадили на сплаті податків, – сплативши 1,4 млн. грн. погасили 48,6 млн. грн. податкових зобов»язань.
Наразі фахівці міської податкової розглядають ще дві заяви про податковий компроміс на суму понад 900,0 тис. грн. Рішення щодо правомірності застосування компромісу поповнить бюджет на 46,6 тис. грн.
Податковий компроміс – це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств і податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014-го з урахуванням строків позовної давності.
Платник податку, який вирішив скористатися процедурою компромісу, має право подати відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств або ПДВ, в яких визначає суму завищення витрат, що зменшують об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств, і суму завищення податкового кредиту з ПДВ.
При цьому, платники, які прийняли рішення скористатися процедурою податкового компромісу, оплачують 5% від суми занижених раніше податкових зобов’язань. Решта зобов’язань вважається погашеною; штрафні санкції та пеня при цьому не нараховуються.
Не зволікайте, адже для застосування процедури податкового компромісу платникам податків слід подати до податкової інспекції уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань та/або відповідну заяву не пізніше 16 квітня 2015 року.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata