Нинішньої весни в області планують заготувати близько 200 тонн березового соку

Нинішньої весни, за повідомленням Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, підприємства галузі планують заготувати близько 200 тонн березового соку. Зазвичай, найбільше соку заготовляють Колінківське та Клішківське лісництва держаних підприємств «Хотинське ЛГ», а також Їжівське лісництво підприємства «Сторожинецьке ЛГ».

Збір березового соку, який розпочався з настанням тепла, максимально оптимізували: окрім звичних скляних трилітрових банок, для збору використовують п’ятнадцятилітрові поліетиленові пакети. Така технологія збору березового соку запобігає втратам живильної рідини та спрощує доставку до цистерн, в яких готову продукцію постачають на харчосмакові підприємства регіону. Управління лісового та мисливського господарства Буковини виступило партнером першого в Україні фестивалю березового соку, який через два тижні відбудеться в Сторожинецькому районі й має на меті популяризувати природні багатства краю, знання та вміння вміло ними користуватися, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata