На Буковині зменшились обсяги молока, натомість зросли обсяги м\’яса та яєць

Стан тваринництва у Чернівецькій області у січні–березні 2018 року

У січні–березні п.р. у Чернівецькій області усіма категоріями господарств вироблено 12,3 тис.т м’яса (реалізація сільськогосподарських тварин на забій у живій масі), 44,3 тис.т молока та 61,7 млн.шт. яєць.
У порівнянні з січнем–березнем 2017р. збільшилися обсяги виробництва м’яса на 4,4% та яєць – на 15,8%. Про це інформує Головне управління статистики Чернівецької області.

Разом з тим, обсяги виробництва молока зменшилися на 3,0%.

На 1 квітня п.р. у господарствах усіх категорій утримувалось 89,8 тис. голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 54,6 тис., 140,4 тис. – свиней,
52,8 тис. – овець і кіз та 3,0 млн. – птиці.

Порівняно з 1 квітня 2017р. зафіксовано збільшення кількості птиці на 4,2%.

Разом з тим, зменшилося поголів’я свиней на 6,2%, великої рогатої худоби – на 4,0% (у т.ч. корів – на 3,1%) і овець та кіз – на 0,4%.

peredplata