Незабаром розпочнеться прийом проектів до цьогорічного «Бюджету ініціатив чернівчан»

Чернівчани, які мають активну громадянську позицію, хочуть брати участь в розвитку міста та мають цікаві ідеї, з 1 травня по 15 червня можуть подати свої проекти для участі в конкурсі «Бюджет ініціатив чернівчан». Ідеї, які наберуть найбільше голосів, будуть реалізовані за кошти міського бюджету в 2019 році.
Тематика проектів повинна бути спрямована на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності міста. Вимоги до проектів зазначені в Положенні .

Проекти за обсягом фінансування розподіляються на великі (з обсягомфінансуваннявід 300 тисяч гривень до 1 мільйона гривень) та малі (обсяг фінансування до 299 999 гривень).

В 2019 році на реалізацію проектів в міському бюджеті передбачено14 мільйонів гривень: 40% – на великі та 60% – на малі.

«Хочу закликати мешканців Чернівців бути активними та небайдужими, адже досвід впровадження Бюджету ініціатив показує, що городяни можуть подавати досить цікаві та креативні ідеї. Цього року ми чекаємо ще більше проектів, які будуть спрямовані на покращення життя чернівчан та розвиток нашого міста», – сказав міський голова Олексій Каспрук.

Автором проекту може бути громадянин України, який досяг 14-річного віку. Кожен автор може подати один проект.
Проекти можна подавати через всеукраїнську платформу “Громадський бюджет”. У паперовому вигляді проекти прийматимуться в Центрі надання адміністративних послуг ( вул. Героїв Майдану, 7) та в філії у Садгорі( вул.І. Підкови, 2).
Консультацію можна отримати у відділі інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради (площа Центральна,1, кабінет 106, або за телефоном 52-25-79).

Додатково
У 2016 році у Чернівцях вперше впроваджено одну з світових практик учасницького бюджетування, яке є інструментом прямої демократії. За його допомогою мешканці міста через свої власні ідеї, проекти мають можливість брати участь у розподілі бюджетних коштів для розвитку та розбудови міста.
Вже реалізовано 30 проектів-переможців та ще 27 проектів заплановано втілити в життя впродовж 2018 року.

peredplata