Чернівчанам повернуть 1,4 мільйона сплаченого податку

Чернівчанам повернуть 1,4 мільйона сплаченого податку
Як розповів заступник начальника управління, начальник відділу адміністрування податків і зборів Чернівецького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Андрій Світовий, за період кампанії декларування доходів громадян 650 чернівчанам, які подали декларації на отримання податкової знижки, після відповідних перерахунків, повернуть з бюджету 1,35 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.
За словами посадовця, кількість бажаючих скористатись правом на податкову знижку більша минулорічної на 183 особи. Отож і сума, яка має бути відшкодована з бюджету, перевищує показник аналогічного періоду минулого року на 554,7 тис. грн.
Серед претендентів на податкову знижку, як і у попередні роки переважають ті, хто сплачував кошти на користь закладів освіти. Їх є 460 осіб, або 69,2 відс., другими за чисельністю є громадяни, які сплачували страхові платежі, – 55 осіб, або близько 8,5 відс. Замикають трійку лідерів ті, хто оплачував будівництво (придбання) доступного житла – 19 осіб, або 2,9 відс. від загалу.
Нагадаємо, податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв\’язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.
Податкова знижка надається, якщо фізичною особою протягом звітного року понесені витрати, пов’язані зі сплатою за навчання в вищих та професійно-технічних навчальних закладах, внесками на благодійність, відсотками за іпотечним кредитом, витратами на переобладнання машин під біопаливо, тощо.
Для отримання податкової знижки за результатами 2017 року необхідно подати декларацію за місцем реєстрації до 31 грудня 2018 року. У декларації необхідно вказати суму одержаного за рік доходу у вигляді зарплати, вид понесених витрат, їх розмір і розраховану суму податку на доходи фізичних осіб до повернення. Якщо платник податку до кінця року не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.
Інформує сектор організації ро

peredplata