На Глибоччині запрацював «мобільний соціальний офіс»

З метою покращення обслуговування і надання соціальної підтримки населенню шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання, в Глибоцькому районі розпочав роботу “мобільний соціальний офіс”. 16 травня групою у складі начальника управління Пенсійного фонду України, юрисконсульта Глибоцького центру зайнятості, завідувача відділення соціально-побутової адаптації Глибоцького територіального центру та представника управління праці та соціального захисту населення проведено прийом громадян в с. Молодія.

Найбільш актуальні питання для громадян, які приходили на прийом – соціальні ініціативи Президента України і їх впровадження на місцевому рівні. Мова йшла, зокрема, про пенсійне забезпечення і підвищення розміру пенсій, умови дострокового виходу на пенсію, перерахунку пенсії працюючим і непрацюючим пенсіонерам, роз’яснення Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та Закону України «Про зайнятість населення» тощо. Багатодітна мати звернулася з проханням вирішити питання щодо присвоєння їй звання «Мати-героїня».
З усіх порушених питань мешканці с. Молодія отримали вичерпні відповіді і консультації фахівців, по невирішених питаннях профільними спеціалістами взято зобов’язання інформувати заявників додатково.

Виїзди «мобільного соціального офісу» в населені пункти району будуть проводитися згідно розробленого графіку, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata