У Чернівцях розпочали набір першачків. Мер підписав розпорядження

Міський голова Олексій Каспрук своїм розпорядженням зобов’язав управління освіти міської ради на виконання ст.13 Закону України «Про освіту» вжити заходів щодо забезпечення здобуття початкової та базової загальної середньої освіти в закладах, що є найбільш доступними та наближеними до місця проживання здобувачів освіти.

З цією метою до 1 травня цього року управління освіти повинно завершити закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти міста.
Розпорядженням міського голови управління освіти також визначено структурним підрозділом міської ради, що відповідає за ведення обліку, створення та постійне оновлення реєстру даних про дітей шкільного віку, які проживають чи перебувають у межах м. Чернівці.

«Виконавчий комітет не взяв на себе відповідальність, як це зробили виконавчі комітети в інших обласних центрах, щодо закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти міста. Однак, це не означає, що в окремому місті Чернівці не буде виконано і не працюватиме Закон України «Про освіту». Території обслуговування за школами закріплено, батьки вже можуть записувати дітей до першого класу, обирати школу, що поряд чи яка їм більше до вподоби. Розумію, що у цій ситуації всіх важко задовольнити. Кожну конфліктну ситуацію, проблему кожного першокласника готові розглядати індивідуально та приймати рішення, яке найбільш сприятливе для дитини та її батьків. Переконаний, що наші освітяни з цим завданням справляться і всі першокласники, чернівчани зустрінуть 1 вересня з гарним настроєм», – заявив міський голова Олексій Каспрук.

peredplata