Чернівецька область на половину забезпечена ліками від туберкульозу

Чернівецька область на половину забезпечена ліками від туберкульозуДо такого висновку дійшли спеціалісти Інституту аналітики та адвокації. Вони проаналізували скільки замовляли медичних препаратів та встановили фактичну забезпеченість пацієнтів у 2014-2016 роках.

Упродовж 2012–2016 років в Україні діяла державна цільова програма протидії захворюванню на туберкульоз. Фінансували заходи за кошти Державного бюджету та коштів Глобального фонду – повідомляє прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації».

– За результатами дослідження упродовж 3 років регіон мав бути забезпечений ліками, в середньому, на 48%. – розповідає аналітик ІАА Поліна Колганова. Але зрозуміти скільки хворих насправді отримували медичну допомогу ми не змогли, оскільки профільна установа Чернівецької області надала інформацію лише про їх чисельність.

Чернівецька область на половину забезпечена ліками від туберкульозу

(Інфографіка: Фактична медикаментозна забезпеченість Чернівецької області)

Також в Інституті аналітики та адвокації дослідили епідеміологічну ситуацію регіону. За час дослідження кількість хворих у Чернівецькій області зменшилася. У 2016 році на диспансерному обліку перебувала 361 особа.

Чернівецька область на половину забезпечена ліками від туберкульозу

(Інфографіка: Статистичні показники захворюваності та лікування хворих на туберкульоз у Чернівецькій області)

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, туберкульоз є однією з десяти найпоширеніших причини смерті в світі. А у 2014 році Україна вперше ввійшла до п\’яти країн світу з найвищим рівнем захворюваності на стійкий до лікування туберкульоз.
Подробиці дослідження за посиланням.

Довідка: Дослідження здійснене ГО «Інститут аналітики та адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»

peredplata