На Буковині бригадир потяга займався приписками

На Буковині бригадир потяга займався припискамиШевченківський районний суд м. Чернівців підтримав позицію прокуратури і визнав винним бригадира потяга сполученням «Чернівці – Окниця – Чернівці» у скоєнні адміністративного корупційного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) КУпАП.
-Здійснюючи поїздки на пасажирському потязі з метою отримання неправомірної вигоди бригадир вносив до офіційних документів – маршрутів провідників завідомо неправдиві дані, – розповідає прокурор Чернівецької прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Олексій Стрижаковський, який, до речі, приймав участь як прокурор у розгляді цієї корупційної адміністративної справи. – А саме відмічав у пунктах обороту на станціях « Окниця» і «Ларга» маршрути провідників, хоча деякі з них участі у поїздках не брали. Внаслідок цього даним провідникам незаконно була нарахована і виплачена заробітна плата. Також заподіяні були і збитки ВП «Чернівецьке пасажирське вагонне депо «Чернівці» на загальну суму понад 1800 гривень.
За постановою суду – за корупційне правопорушення бригадира не тільки звільнено з роботи, а й оштрафовано на 850 грн., і він змушений буде відшкодувати кошти, які отримав незаконно.
Джерело: Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata