До Євро-2012 буковинські спортсмени взялися впорядкувати узбіччя міжнародної автомагістралі прикордоння

До Євро-2012 треба готувати не лише дороги, а й узбіччя – так вирішили буковинські спортсмени, і відправилися на «спортивну толоку» на міжнародну автотрасу, яка веде до кордону з Румунією. Причому, не забуваючи і про екологію, – поїхали туди на велосипедах. З ініціативою щодо очищення узбіччя міжнародної автотраси Чернівці – Порубне виступило управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, начальник якого Олександр Довганич і закликав спортсменів поїхати на «спортивну толоку» на велосипедах, аби принагідно пропагувати і найбільш здоровий та екологічно безпечний вид транспорту. Причому, сам подав приклад – пересів з автомобіля на велосипед.

Найактивніше ініціативу щодо прибирання узбіччя міжнародної траси підтримало регіональне відділення Федерації велоспорту, спортсмени якого прибирають територію вздовж автотрас не лише під час місячників з благоустрою населених пунктів. Цьогоріч траса, узбіччя якої почали чистити велосипедисти, – не просто міжнародна, а й має певний стосунок до футбольного Євро-2012, оскільки нею будуть їхати на матчі в Україні і Польщі футбольні вболівальники з балканського напряму. Тому «спортивну толоку» на цій трасі можна вважати і певним етапом підготовки до Євро-2012, відзначив Олександр Довганич.

Прибирання від сміття міжнародної автомагістралі спортсмени розпочали з села Валя Кузьміна, очищати узбіччя планують у декілька етапів аж до самого українсько-румунського кордону, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata