Чернівецькі підприємці не хочуть проводити гроші через реєстратор розрахункових операцій

Протягом січня-березня поточного року працівниками відділу контролю за проведенням готівкових розрахунків ДПІ у м. Чернівцях було проведено 127 перевірок суб’єктів господарської діяльності щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового обігу. У результаті перевірок застосовано 496,6 тис. грн. штрафних санкцій.

Основними порушеннями, встановленими в ході перевірок, є непроведення готівкових коштів через реєстратор розрахункових операцій та невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у звіті (у корінцях розрахункових квитанцій).

Пріоритетним напрямком роботи підрозділу контролю за проведенням готівкових розрахунків на 2012 рік і надалі залишається контроль за повнотою оприбуткування виручки від реалізації товарів суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі та громадського харчування.

Кожен громадянин при здійсненні розрахунків готівкою за придбані товари або послуги повинен вимагати розрахунковий документ, який є підтвердженням покупки і гарантією захисту своїх прав у разі купівлі неякісного товару, а також запорукою повноти сплати податків до бюджету.

peredplata