В Чернівцях польські студенти вивчатимуть українську мову

24 квітня до Чернівців приїхало шестеро польських студентів. Цей візит відбувся в рамках дослідницького проекту «Ближче партнерство», який реалізується Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Київського національного торговельно-економічного університету та Вищою школою економіки, туризму та суспільних наук в польському місті Кельце.

Мета цього проекту – не тільки зблизити студентів обох вишів, а й ознайомити з історією, культурою, розвитком науки, соціально-політичним життям та бізнесом обох країн.

В першу чергу польські студенти відвідали Чернівецьку міську раду, де їх зустрів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Паскар. Він поділився з гостями своїми знаннями історії міста, а також розповів про те, як організована система освіти в Україні і зокрема в Чернівцях.

«Вищі навчальні заклади у нас не належать до юрисдикції міської влади і громади, – зазначив Олександр Євгенович у своїй розповіді, – тому що, так само як і у вас, кожен виш має свій статут і живе за своїми законами. На сьогодні в Чернівцях налічується близько 25 000 студентів. Також ми маємо 42 школи та 57 дитячих садочків. Середня освіта у нас 11 років».

Наприкінці зустрічі заступник міського голови подарував гостям книги про наше місто та порадив прогулятися вулицями Чернівців не тільки вдень, а й в вечері, коли вмикається ілюмінація, і пообіцяв їм незабутні враження від краси нашого міста.

Польські студенти пробудуть в місті ще 4 дні. Візит студентів ЧТЕІ КНТЕУ до Польщі планується на жовтень, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю ЧМР.

peredplata