26 квітня у Чернівцях вшанували жертв Чорнобильської трагедії

Панахидою в пам\’ять про загиблих при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС буковинцях розпочалися в Чернівцях заходи з нагоди річниці катастрофи. Біля Стіни пам’яті на Центральному кладовищі в обласному центрі пройшов мітинг-реквієм пам’яті загиблих та померлих, які брали участь в ліквідації наслідків аварії.

Керівники області та міста, представники громадських організацій, депутати місцевих рад, молодь поклали квіти та гірлянду до пам’ятного знаку. Мітинг відкрив голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв, який відзначив, що «в буковинської влади і чорнобильських громадських організацій краю – немає іншого шляху задля вирішення спільних проблем, ніж співпраця на основі конструктивного й послідовного діалогу».

«Ми почули один одного, і зробимо все можливе і неможливе задля вирішення питань чорнобильців, – додав Михайло Папієв. – Це святий обов’язок кожного, ми про нього пам’ятаємо та будемо пам’ятати». Під час заходів було нагороджено активних учасників громадських організацій чорнобильців, які доклали найбільше зусиль для посилення уваги до постраждалих громадян, дітей-інвалідів, сімей загиблих, виховання у громадян шанобливого ставлення до учасників ліквідації наслідків аварії, консолідація суспільства навколо роботи з подолання наслідків найбільшої в світі техногенної катастрофи, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata