Епідемічна ситуація на Буковині стабільна та контрольована

За інформацією Держсанепідслужби, протягом періоду з 16 по 20 квітня цього року в Чернівецькій області було перевірено 331 об‘єкт санітарно-епідеміологічного нагляду. На 36 із них виявлено порушення санітарного законодавства, на винних накладено 36 штрафів на суму 4 тис. 131 грн. та призупинено експлуатацію одного об’єкта. Санепідслужбою перевірено 19 навчально-виховних закладів, з них у чотирьох виявлені порушення санітарного законодавства, в тому числі і в організації харчування учнів. Також досліджено 24 проби питної води за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками, відхилення від санітарних вимог не виявлено. За виявлені порушення вимог санітарного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто чотири посадові особи.

Крім того, планово перевірено вісім об’єктів промислового, сільськогосподарського та іншого виробничого призначення, на шести з них виявлено порушення вимог санітарного законодавства, на відповідальних осіб складено 6 протоколів, за непроходження медогляду відсторонено від роботи 6 осіб. Позапланово проведено 15 перевірок (скарги, заяви, вимоги прокуратури, доручення РДА тощо).

Епідемічна ситуація в області стабільна, утримується під постійним контролем санітарно-епідеміологічної служби. За період з 13 по 19 квітня в заклади санепідслужби надійшло 2 тис. 992 екстрених повідомлення про випадки інфекційних захворювань. У вогнищах інфекційних хвороб проведено комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів. Спалахів інфекційних хвороб на території області не зареєстровано, показники інфекційної захворюваності відповідають середнім багаторічним показникам даного періоду року, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata