Чернівці готуються до купального сезону

Незабаром стартує купальний сезон. В Чернівцях триває робота по підготовці водоймищ. Цього року приймати відвідувачів готовий лише міський пляж на Пруті. Про це повідомив начальник управління надзвичайних ситуацій та мобілізаційної роботи міської ради Володимир Самолюк на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

«Хочу нагадати, що в Чернівцях купатися можна тільки на Міському пляжі на річці Прут, інші об’єкти, що знаходяться в нашому місті, носять суто декоративний характер, – зазначив Володимир Ярославович, – аналіз випадків загибелі людей на воді показує, що їх причинами залишаються поєднання багатьох чинників: гаряче атмосферне повітря, особиста недисциплінованість та самовпевненість, вживання алкогольних напоїв, купання в необладнаних місцях, недостатній догляд батьків за дітьми».

Не зважаючи не те, що згідно зі звітом всі служби та водоймища готові до нового купального сезону, комісія зобов’язала застосувати всі необхідні міри задля запобігання загибелі та травмуванню людей на водоймах. Зокрема, встановити інформаційні щити на території міського пляжу та попереджувальні щити у несанкціонованих для відпочинку та купання місцях. Рятувальній службі привести у порядок рятувально-водолазне спорядження, плавзасоби, аварійно-пошукову маневрену групу і також обстежити дно акваторії, призначеної для купання.

Окрім служб, яки мають безпосереднє відношення до пляжів та водоймищ, у підготовці до купального сезону та профілактичній роботі з чернівчанами беруть участь і райради, і управління охорони здоров’я, і управління освіти.

Підводячи підсумки виступів, головуючий на засіданні заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Василь Тимофеєв наголосив: «На нас лежить персональна відповідальність перед людьми за доручену справу, а тим більше за людське життя. Люди не повинні гинути через невиконання кимось своїх обов’язків. Тому нам всім треба приділити велику увагу питанню безпеки на воді в нашому місті і зробити так, щоб чернівчани відпочивали радісно та спокійно».

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

peredplata