На Буковині пройшли актуалізацію понад 750 вкладників колишнього Ощадбанку СРСР

Чернівецька обласна філія продовжує актуалізацію вкладників Ощадбанку колишнього СРСР, яка розпочалася 2 квітня цього року. Актуалізація даних здійснюється стосовно тих вкладників, які не отримали протягом 2008 року компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень (але не більш як 1 тис. гривень на одного вкладника) та даних які внесено до «Реєстру вкладників заощаджень громадян» до 1 січня 2012 року. Станом на 1 січня в області до реєстру вкладників заощаджень громадян внесено 233 тис. осіб-вкладників, з яких 165 тис. громадян уже отримали компенсаційні кошти у 2008 році. Для виплати у цьому році є 51 тис. осіб. В Чернівецькій області функціонує 18 банкоматів та 45 терміналів Ощадбанку, ще 70 терміналів буде встановлено упродовж року. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

На Буковині у відділеннях Ощадбанку України пройшли актуалізацію 753 вкладника колишнього Ощадбанку СРСР, в тому числі по місту Чернівці – 285 вкладників.

Начальник філії Чернівецького обласного управління АТ «Державний ощадний банк України» Ганна Теслюк відзначила, що «якщо з початку квітня актуалізація вкладників відбувалася неактивно, тобто до 40 вкладників, то на даний час вже понад 1 тис. 900 вкладників актуалізовано по області, що складає 3,7% від загальної кількості тих, хто має отримати компенсаційні виплати в цьому році». Начальник обласного управління АТ «Державний ощадний банк України» висловила переконання, що основний пік подання заявок на актуалізацію припаде на середину травня – середину липня. Турбує керівника регіонального відділення вчасна актуалізація тих потенційних заявників похилого віку, які проживають у сільській місцевості, і не мають змоги подати заявку телефоном, не говорячи вже про Інтернет. На її переконання, тут повинні злагоджено попрацювати районні державні адміністрації разом із сільськими, селищними головами та секретарями сільрад, які можуть зібрати весь необхідний пакет документів і централізовано подати в Ощадбанк.

Нагадуємо, що для тих, чий вік становить

70 – 79 років актуалізація буде проходити з 21 квітня по 20 травня,

60 – 69 років з 21 травня до 20 червня, 50 – 59 років з 21 червня до 20 липня

для громадян до 50 років з 21 липня.

peredplata