Солдатські матері зустрілися з владою Чернівців

Завтра в Україні відзначатимуть День солдатських матерів, також ця дата співпала і з 20-річчам діяльності Чернівецької крайової організації солдатських матерів. Саме з цієї нагоди сьогодні в міській раді відбулась зустріч представників крайової організації із заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександром Паскарем.

В ході зустрічі обговорювалось декілька питань. В першу чергу присутні звернулися до влади із проханням встановити матеріальну допомогу у розмірі 100 грн. на місяць сім’ям загиблих під час військових дій або померлих в мирний час військовослужбовців. Як зазначив Олександр Паскар, в цьому році відділити гроші на матеріальну допомогу міська рада не може, оскільки бюджет на 2012 рік вже сформований і не може бути зміненим, але Олександр Євгенович пообіцяв, що ці кошти будуть заплановані в бюджеті на наступний 2013 рік. Для цього вже найближчим часом у військовому комісаріаті Чернівців відновлять та уточнять списки загиблих та померлих військовослужбовців.

Ще одне прохання, з яким звернулася громадська організація до влади було надання безоплатного лікування батькам загиблих у госпіталі інвалідів війни. Олександр Євгенович запевнив присутніх, що посильну допомогу в цьому питанні батькам загиблих військовослужбовців будуть надавати районні поліклініки. А приймати якісь рішення про госпіталь інвалідів міська рада не має повноважень, – зазначив Олександр Паскар, – оскільки госпіталь знаходиться в підпорядкуванні облдержадміністрації.

Також обговорювалось і питання про встановлення в Чернівцях пам’ятного знака загиблим під час проходження військової служби. Міська влада тільки за встановлення такого знаку, а задля пришвидшення цього процесу заступник очільника міста порадив звернутись до департаменту містобудівного комплексу, де допоможуть обрати місце та роз’яснять подальші дії.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata