Юні таланти з Чернівців вразили журі конкурсу «Нові імена»

Сьогодні в Чернівецькій обласній адміністрації відбулось урочисте нагородження лауреатів та дипломантів Всеукраїнського огляду-конкурсу “Нові імена України” Українського фонду культури. Вже не вперше нагороди привозять і вихованці мистецьких навчальних закладів обласного центру.

В цьому році лауреатами стали двоє талановитих юних музикантів з Чернівецької музичної школи №2 Костянтин Лукинюк та Анастасія Боднар. Крім того, учениця 4 класу Чернівецької художньої школи ім.М.Івасюка Анастасія Цугуй стала дипломанткою огляду-конкурсу.

За словами Валентини Діаковської, голови Чернівецького обласного відділення Українського фонду культури, яка особисто була присутня на столичному конкурсі, чернівецька делегація виступила з шаленим успіхом. Юні музиканти з нашого міста справили на журі величезне враження. «Взагалі членам журі не дозволяється аплодувати конкурсантам, – розповіла Валентина Костянтинівна, – але наші музиканти своїми талантами декілька разів змушували суворих судів дарувати їм оплески».

Начальник управління культури облдержадміністрації Іван Петрусяк привітав переможців та вручив юним талантам та їх викладачам почесні грамоти від обласного управління культури.

Для довідки:

Програма УФК «Нові імена України» діє з 1991 року. За нею щорічно відбуваються Всеукраїнські огляди-конкурси, в котрих уже взяли участь більше трьох тисяч юних обдарувань. Близько 500 з них одержали іменні стипендії, ще понад 700 – почесні дипломи. Чимало з них згодом стали переможцями на міжнародних конкурсах і представницьких форумах, навчаються у престижних учбових закладах чи працюють в уславлених мистецьких колективах.

peredplata