На Буковині 10 травня відзначатимуть обласне Свято Матері

На Буковині створено оргкомітет з підготовки та відзначення в краї Дня матері та Міжнародного дня сім’ї.

Усі заплановані заходи спрямовані на зміцнення ролі жінки-матері в житті суспільства та духовного відродження національно-культурних традицій української сім’ї.

10 травня, зокрема, о 16-ій годині в обласному центрі естетичного виховання молоді «Юність Буковини» відбудеться обласне Свято Матері, у якому візьмуть участь матері-героїні, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, багатодітні родини, батьки, які виховують дітей-інвалідів, жінки, які успішно поєднують професійні, громадські та сімейні обов’язки.

Окрім цього, нині в області відбудуться зустрічі жінок-ветеранів, багатодітних сімей, представників трудових династій, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу з громадськими організаціями і благодійними фондами, які опікуються підтримкою сім’ї. В рамках відзначення Дня матері та Міжнародного дня сім’ї із залученням коштів підприємств, організацій, господарств та комерційних структур передбачається надати матеріальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, насамперед багатодітним і неповним, матерям, які виховують дітей-інвалідів, одиноким матерям, подружжям та які прожили разом 50 та більше років.

peredplata