На Буковині визначено кращі книги 2011 року

10 травня журі обласного конкурсу «Книга року» на своєму засіданні визначила кращі книги Буковини минулого року, повідомляє прес-служба ОДА.

На розгляд журі було представлено 22 видання, які побачили світ у видавництвах області торік, у тому числі за сприяння крайової влади. В результаті відкритого голосування кращими книгами 2011 року визнано у номінаціях: «Книги для дітей» – Б.Мельничук «Люблю співати про Карпати» (видавництво «Букрек»), «Історико-краєзнавча література» – Я.Лижник «Моя Сторожинеччина» (видавництво «Прут»), «Наукова, навчальна література» – Макар Ю. І., Слюсар О. Ф. «Словник українсько-польський, польсько-український» (видавництво «Букрек»), «Проза» – К.Малицька «Твори» (упорядники О.Івасюк, В.Бузинська, видавництво «Букрек»), «Поезія» – Т.Шевченко «Кобзар» (двомовне українсько-румунське видання, переклад Іона Козмея, видавництво «Букрек»), «Мистецтво» – О. Чепіль «Духовні скарби Буковини» (видавництво «Букрек»).

Переможці конкурсу «Книга року» будуть нагороджені дипломами Чернівецької обласної державної адміністрації та грошовою премією у розмірі 1 тис. грн. Нагородження переможців відбудеться під час книжкової виставки-ярмарку з нагоди відзначення професійного свята – Дня працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження.

Довідка

Традиційний конкурс «Книга року» проводиться в рамках Комплексної програми розвитку інформаційної та видавничої галузей Чернівецької області на 2011- 2015 роки. Мета конкурсу – сприяти поліпшенню якості і змісту книжкової продукції, що видається на Буковині, популяризувати українську і буковинську книгу і читання. Минулого року у видавництвах Буковини побачило світ 657 назв книг і брошур загальним накладом 376 тис. екз.

peredplata