За чотири місяці поточного року податківцями Чернівців до Зведеного бюджету забезпечено збору в сумі 297,8 млн. грн.

За чотири місяці поточного року податківцями міста до Зведеного бюджету забезпечено збору в сумі 297,8 млн. грн. Проти відповідного періоду 2011 року збір платежів до Зведеного бюджету збільшився на 44,4 млн. грн.

До Державного бюджету мобілізовано 135,5 млн. грн. Надходження до Державного бюджету проти відповідного періоду 2011 року збільшилися на 24,4 млн. грн.

За січень – квітень 2012 р. до місцевого бюджету надійшло 162,3 млн. грн. Надходження до місцевого бюджету проти відповідного періоду 2011 року збільшилися на 20,1 млн. грн.

В зоні особливої уваги чернівецьких податківців операції, які проводять платники податку на додану вартість. Адже адміністрування цього податку тривалий час залишалось у категорії проблемних питань діяльності податкових органів. Наразі ми маємо зручний механізм адміністрування ПДВ, попередження формування фіктивного податкового кредиту – Єдиний реєстр податкових накладних, який передбачає нашу щоденну реакцію на дії підприємств групи ризику. Це ефективний механізм боротьби з відвертим шахрайством в економічній галузі, який попереджає спроби ділків ухилятися від оподаткування.

За результатами впровадження сучасних податкових ініціатив, спрямованих на детінізацію економіки, уже досягнуто певних результатів. З початку цього року до державного бюджету податковою інспекцією міста забезпечено 93,4 млн. грн. ПДВ, що становить 71,2 відсотки надходжень до державного бюджету. Надходження ПДВ порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли майже на 1,0 млн. грн.

Протягом 4-х місяців поточного року платникам ПДВ було відшкодовано 7,8 млн. грн., що майже у 2 рази більше аналогічного періоду минулого року (станом на 01.05.2011 р. – 4,3 млн. грн.).

Завдяки новій комплексній системі запобігання та протидії тінізації економіки значно скорочено нелегальний бізнес, пов’язаний зі зловживаннями у сплаті та відшкодуванні податку на додану вартість.

Позитивні тенденції адміністрування податку на додану вартість вплинули і на надходження з податку на прибуток. За чотири місяці поточного року надходження податку на прибуток склали 29,0 млн. грн., що на 3,4 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.
Збільшення надходжень свідчить про те, що фахівці податкової інспекції міста професійно виконують свою роботу, а сумлінні платники податків з відповідальністю ставляться до своїх обов’язків, повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata