Папієв відвідав Інститут термоелектрики і привітав буковинських науковців з професійним святом

16 травня голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв під час урочистостей в Інституті термоелектрики НАН України привітав буковинських науковців з їх професійним святом.

Керівник крайової виконавчої влади повідомив, що науковими дослідженнями в області займається 220 докторів наук та 1 тис. 302 кандидати наук з 20 наукових установ та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Основні напрями їхніх наукових досліджень – теоретичні та прикладні дослідження напівпровідникового матеріалознавства, розробка нових технологій, матеріалів, мікросхем і приладів для опто-, радіо- та мікроелектроніки, дослідження особливостей патогенезу ВІЛ/СНІДу, фундаментальні та прикладні дослідження в області термоелектрики, розробка ґрунтозахисних систем землеробства, освоєння та впровадження науково обґрунтованих систем ведення рослинництва і тваринництва в регіоні.

«За даними світової науко-метричної бази SCOPUS Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича займає 8 місце серед вищих навчальних закладів України, а два його професори – Олег Ангельський та Олександр Ушенко ввійшли до переліку 100 кращих науковців країни», – сказав Михайло Папієв. Він додав, що в Інституті термоелектрики Національної академії наук та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України створено прилади космічного призначення, які забезпечують супутниковий зв\’язок, космічне телебачення, транспортування вантажів до орбітальної космічної станції для космічних програм Євросоюзу.

М.Папієв повідомив, що нині налагоджуються зв’язки науковців Буковини з Державним космічним агентством України. Прикладом такої співпраці стало проведення в Інституті термоелектрики науково-практичної конференції та підписання 25 квітня ц.р. відповідної угоди про співпрацю. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata