На Сокирянщині вживаються заходи щодо запобігання виникнення випадків африканської чуми свиней

Посилити контроль за перевезенням тварин, сировини та продукції тваринного походження на території району та за його межі без супровідних ветеринарних документів та ідентифікаційних номерів – таке доручення отримали керівники профільних служб району в ході засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації.

Обговорено заходи по недопущенню занесення збудника африканської чуми свиней на територію району. Особливу увагу звернуто на убезпечення спалаху вказаної хвороби на території району. Варто зазначити, що випадки виникнення африканської чуми свиней на території району незареєстровані.

За результатами роботи комісії керівникам органів місцевого самоврядування населених пунктів району доручено вжити вичерпних заходів щодо дотримання необхідних правил облаштування і утримання діючих скотомогильників та біотермічних ям. Також визначено завдання посилити контроль за роботою сільськогосподарських підприємств в частині забезпечення ними належних умов утримання, годівлі та догляду за тваринами з дотриманням ветеринарно-санітарних норм, проведення охоронних заходів (огородження території господарств), переведення господарств на закритий режим роботи.

Результати виконання прийнятих комісією рішень знаходяться на постійному контролі. Осіб, винних у невиконанні вимог ветеринарного законодавства України буде притягнуто до передбаченої ним відповідальності, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata