Патріарх Філарет нагородив Віталія Михайлішина орденом

Сьогодні в приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з представниками обласної та міської влади. На ній, зокрема, були присутні секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Георгій Галиць, голова обласної ради Михайло Гайнічеру, начальник управління МВС України в Чернівецькій області Микола Харабара, прокурор області Петро Коваль.

Відбулася цікава змістовна розмова, в ході якої Патріарх Філарет висловив своє захоплення Чернівцями, які востаннє він відвідував 4 роки тому, під час святкування 600-ліття міста. Він зазначив, що просто вражений красою Чернівців, але не менше захоплення у нього викликають і люди, які тут живуть: відриті, чесні та щирі, не показово, а по-справжньому побожні. Крім того, зазначив глава Української Православної Церкви Київського патріархату, під час своїх подорожей світом він завжди прагне того, щоб віруючі усіх конфесій могли мирно співіснувати і співпрацювати на одній території, спільно утверджуючи загальнолюдські вищі цінності незалежно від свого віросповідання. «Прикладом саме такої співпраці я сміливо можу назвати ваше місто, Чернівці, дуже багатоконфесійне, проте завжди далеке від будь-яких конфліктів на релігійному грунті, – підкреслив Патріарх Філарет. – Я переконаний, що в цьому – величезна заслуга вашої громади. Проте така ситуація була неможливою й без тих зусиль, які докладає до збереження миру і спокою місцева влада, якій вдається бути відкритою до людей, підтримувати і допомагати їм незалежно від їхніх релігійних поглядів». Святійший Патріарх подякував представникам місцевої влади за цю велику роботу, благословив їх на майбутні добрі вчинки і вручив відзнаки Української Православної Церкви. За заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин отримав з рук глави Української Православної Церкви Орден Святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня.

На завершення розмови Патріарх Філарет поцікавився і долею колишньої резиденції Буковинських митрополитів, яка вразила його своєю красою під час попереднього візиту до Чернівців і на той час лише претендувала на внесення до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Дізнавшись про те, що минулого року ця довгоочікувана подія таки сталася, Патріарх щиро порадів за буковинську пам’ятку, яка, за його словами, давно і безсумнівно на це заслуговувала. Ще більше зворушений він був отриманим подарунком – керівники міста та області урочисто вручили главі Української Православної Церкви картину із зображенням семінарської церкви Резиденції Буковинських митрополитів (автор – Марина Рибачук).

Джерело Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

peredplata