Арсеній Яценюк вступився за чернівецькі книгарні

Арсеній Яценюк вступився за чернівецькі книгарні Лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк вимагає від генпрокурора перевірити законність реорганізації комунальних підприємств книжкової торгівлі в Чернівецькій області. Відповідний депутатський запит лідера «Фронту Змін» було оголошено у Верховній Раді в п’ятницю, 18 травня. Про це повідомляє прес-служба партії.

До лідера «Фронту Змін» звернулися працівники низки комунальних підприємств книжкової торгівлі Чернівецької області з проханням захистити їхні права.

Вони повідомляють, що Чернівецька обласна рада оприлюднила для обговорення проект рішення, який передбачає реорганізацію комунальних підприємств галузі («Українська книга», «Технічна книга», «Чернівцікнига», «Букініст», «Наука», «Художня книга», «Лучаферул», «Здоров’я», «Каменяр» і «Магазин навчально-наочного приладдя») в єдине підприємство «Буковинська книга».

При цьому, зазначається у зверненні до Арсенія Яценюка, керівників та представників трудових колективів навіть не запросили до обговорення такої ініціативи. Більш того, у преамбулі рішення вказується, що документ враховує висновок постійної комісії облради з питань приватизації, хоча такого висновку насправді немає.

У депутатському запиті до генерального прокурора лідер «Фронту Змін» наголошує, що українське законодавство забороняє відчужувати приміщення, в яких розміщено державні та комунальні видавництва, книгарні та підприємства книгорозповсюдження. «Перепрофілювання цих об’єктів забороняється», – зауважує Арсеній Яценюк, посилаючись на відповідний закон України.

Із огляду на це, лідер «Фронту Змін» вимагає від генерального прокурора перевірити законність реорганізації комунальних підприємств книжкової торгівлі в Чернівецькій області й захистити права трудових колективів.

Світлина

peredplata