До кінця року на Буковині обіцяють понад 19 км нових лісових доріг

Загальна площа лісів в області 259,3 тис. га, площа заповідного фонду – понад 101 тис. га, а об’єкти природно-заповідного фонду займають більш як 10% площі області – це вдвічі більше, ніж в середньому по Україні. Минулого року лісогосподарські підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства за підсумками фінансово-господарської діяльності посіли 5 місце по Україні.

Реалізація заготовленої необробленої деревини підприємствами обласного управління лісового та мисливського господарства здійснюється шляхом проведення аукціонів. Таких аукціонів ми проводимо до трьох щокварталу, а за перший квартал цього року обсяг реалізованої продукції склав 55,5 млн. гривень. Підприємствами галузі сплачено до зведеного бюджету 8,1 млн. гривень – податків, зборів та обов’язкових платежів, у тому числі до державного бюджету – 4,1 млн. гривень, до місцевого бюджету – 4 млн. грн., ще 7,3 млн. гривень становить єдиний соціальний внесок. Упродовж п’яти місяців лісівниками обласного управління лісового та мисливського господарства проведено відновлення лісів на загальній площі 1 тис. 712 га, що складає 109% від запланованого. Із загального обсягу лісовідновлення при завданні 565 га лісові культури створено на площі 626 га, решта ділянок фонду лісовідновлення загальною площею 1 тис. 86 га залишено під природне поновлення лісу.

Для забезпечення лісокультурних кампаній наступних років власним посадковим матеріалом основних лісоутворюючих порід, працівниками лісогосподарських підприємств з початку року закладено посівів на загальній площі 1,56 га, при 1,27 га, запланованих на весну. Цьогоріч рубки, формування та оздоровлення лісів за 4 місяці проведені на площі 1 тис. 317 га при плановому завданні 1 тис. 145 га, з них догляд за молодняками – на площі 396 га (104% до плану). Для забезпечення належного санітарного стану лісів санітарні рубки проведені на площі 546 га (119% до завдання). Упродовж 2012 року в краї буде збудовано 19,1 км нових лісових доріг господарського призначення на суму 4723 тис. гривень, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata